Нафта дешевшає на тлі відновлення видобутку у Саудівській Аравії

Нафта дешевшає на тлі відновлення видобутку у Саудівській Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту у середу продовжують знижуватися на новині про те, що Саудівська Аравія може повністю відновити видобуток за два-три тижні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на $ 0,09 (0,14%) - до $ 64,46 за барель. Котирування жовтневого контракту на нафту WTI знизилися на $ 0,30 (0,51%) - до $ 59,04 за барель.

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив 17 вересня, що видобуток нафти у королівстві до кінця вересня складе 11 млн барелів на добу, а до кінця листопада буде доведений до 12 млн барелів на добу. Він додав, що в цьому місяці найбільший у світі експортер «чорного золота» виконає свої зобов'язання перед клієнтами за обсягами постачання нафти, у тому числі завдяки резервам.

Читайте також: "Дочкам" компанії олігарха із РФ не дозволили видобувати нафту й газ на Полтавщині

Крім того, стали відомі дані Американського інституту нафти (API) про зростання товарних запасів нафти у США минулого тижня. Згідно зі звітом API, обсяг нафтових запасів у Штатах за підсумками минулого тижня виріс на 0,592 млн барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 64,72 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,25 долара за барель, що на 30 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 64,55)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-