У Нацбанку пояснили динаміку зміни облікової ставки

У Нацбанку пояснили динаміку зміни облікової ставки

Укрінформ
Лише один із членів Комітету з монетарної політики Національного банку під час дискусії, що відбулась 4 вересня, висловився за зниження облікової ставки на 1% - до 16%, решта ж учасників підтримала зниження у розмірі 0,5%.

Про це повідомляє пресслужба НБУ за підсумками дискусії членів Комітету з монетарної політики Національного банку України щодо рівня облікової ставки 4 вересня 2019 року.

"Під час дискусії всі члени КМП висловились за зниження облікової ставки у вересні: сім з них підтримали зниження на 0,5 п.п. (процентного пункта - ред.) до 16,5%, один – на 1 п.п. до 16,0%", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сім членів КМП вважають, що монетарна політика має залишатися виваженою і послідовною. Це є основною передумовою підвищення довіри до її цілі із забезпечення цінової стабільності в країні. Також це закладає міцніший фундамент для стійкого зниження відсоткових ставок за кредитами, ніж агресивніше пом’якшення монетарної політики для досягнення короткочасних позитивних ефектів.

Лише один з членів КМП, який виступав за зниження облікової ставки на 1%, вважає, що це є логічним кроком з огляду на продовження глобальних торговельних конфліктів. Останні зумовлюють пом’якшення монетарної політики центральними банками розвинених країн і створюють можливості для стрімкішого пом’якшення монетарної політики в економіках, що розвиваються, зокрема і в Україні.

Читайте також: НБУ та МВФ розпочали роботу над новою програмою співпраці

Як повідомляв Укрінформ, Правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку до 16,5% річних із 6 вересня 2019 року. Раніше, у Нацбанку пообіцяли знизити рівень облікової ставки до 9% у 2020 році та до 8% - у 2021 році, якщо в Україні буде створено відповідні економічні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-