У банку Порошенка кажуть, що обшук мав

У банку Порошенка кажуть, що обшук мав "формат певного шоу"

Укрінформ
В.о. голови правління Міжнародного інвестиційного банку Юрій Білоконь заявив, що слідчі Державного бюро розслідувань не мали законних підстав для проведення слідчих дій в офісі фінустанови.
Так він прокоментував сьогоднішні обшуки журналістам, повідомляє телеканал Прямий.

"Сьогодні відбулись слідчі дії. Проводили ці слідчі дії представники ДБР з залученням працівників поліції. Хочу сказати про те, що ми не погоджувались з таким форматом проведення дій, оскільки ніяких законних підстав для проведення таких слідчих дій, в такому саме форматі - з залученням представників Національної поліції та блокуванням роботи банку - не було", - заявив Білоконь.

За його словами, ці дії не стосувались діяльності банку і проводилися щодо одного з його клієнтів. При цьому, жодних претензій до банку і до цього клієнта немає, наголосив в.о.голови правління.

"Ми вважаємо, що такі дії були неупереджені по відношенню до нашої фінансової установи, оскільки виїмка документів, які сьогодні вилучались по даному клієнту, вже відбулась і вони були надані добровільно банком ще в серпні. Тому все, що відбувалось сьогодні, мало формат певного шоу, напевно", - сказав Білоконь.

Він наголосив, що Міжнародний інвестиційний банк - поза політикою, його діяльність спрямована виключно на обслуговування своїх клієнтів у рамках чинного законодавства.

У публікації зазначається, що представники ДБР, які проводили обшуки, включно зі слідчим, відмовились давати будь-які коментарі.

Читайте також: Майно банку Порошенка пустять з молотка

Раніше у коментарі Укрінформу речниця ДБР Анжеліка Іванова заявила, що працівники ДБР 13 вересня проводять обшуки у Міжнародному інвестиційному банку у межах розслідування справи стосовно можливого порушення закону під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Згідно з інформацією на сайті банку його бенефеціарами є Петро Порошенко та Ігор Кононенко.

П’ятий президент України Петро Порошенко у п'ятницю розповів журналістам, що його допитали у Державному бюро розслідувань у справі націоналізації ПриватБанку та захоплення росіянами українських моряків у Керченській протоці у листопаді минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-