Запровадження електронної транзитної системи наближає Україну до ЄС – Гончарук

Запровадження електронної транзитної системи наближає Україну до ЄС – Гончарук

Укрінформ
Економічні закони, ухвалені 12 вересня, дадуть змогу скоротити кількість органів контролю на ринках небанківських фінансових послуг, упорядкувати митні формальності та забезпечити фінансування ремонту автодоріг.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє Урядовий портал.

«Верховна Рада ухвалила важливі безпекові й економічні ініціативи, зокрема прийнято так званий «Закон про спліт», який має скоротити кількість регуляторних і контрольних органів на ринках небанківських фінансових послуг», - прокоментував Прем’єр.

За його словами, цей законопроєкт важливий, адже зарегульованість дозвільних процедур підвищує вартість надання фінансових послуг споживачам.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт, що скасовує податок на інвестиції

«Реальним кроком України до Європейського Союзу є ухвалення законопроєкту, що врегульовує здійснення спільного режиму транзиту товарів через митну територію України, упорядковує митні формальності та інші особливості здійснення операцій спільного режиму транзиту. Це Закон «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи», - пояснив Гончарук.

Окрім цього, іншим ухваленим законопроєктом урегульовано питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Також Рада ухвалила закон про направлення автоштрафів в Дорожній фонд, що дозволить забезпечити належне фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг», - зазначив Гончарук.

Читайте також: Рада планує запровадити в Україні інститут економічного оператора

Як повідомлялося, 12 вересня, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому такі закони: «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» (№1082); «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№1030); «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» (№1063); «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (1069-2).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-