Українці задекларували майже 95 мільярдів доходів за минулий рік

Українці задекларували майже 95 мільярдів доходів за минулий рік

Укрінформ
З початку 2019 року 596 тис. громадян подали декларації про майновий стан і доходи, отримані за 2018 рік на загальну суму 94,4 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби.

"Загалом по Україні з початку року понад 596 тисяч громадян подали податкові декларації про майновий стан і доходи, якими задекларували отримані у 2018 році доходи на загальну суму 94,4 млрд грн. Громадяни самостійно визначили до сплати майже 3,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб та майже 485 млн грн військового збору", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у порівнянні з минулим роком показники суттєво покращились. Найбільша питома вага належить задекларованим іноземним доходам – 18,8 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився більш як у два рази, або на 11,2 млрд грн.

Збільшення у порівнянні з минулими роком спостерігається по всіх видах доходів, наголосили у ДПС.

Читайте також: Законопроєкт про зменшення тиску на бізнес пройшов перше читання

"Значну частину поряд з іноземними доходами становлять такі показники, як інші оподатковувані доходи – 15,6 млрд грн, спадщина та дарування - 7,5 млрд грн, доходи від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна - 6,1 млрд грн, доходи від здавання майна в оренду – 2,3 млрд грн та інвестиційні доходи – 2,0 млрд грн", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, під час деклараційної кампанії - 2019 двоє киян задекларували доходи за 2018 рік у понад 1 млрд гривень, які отримали за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-