Депутати планують скасувати ліцензування у сфері телекомунікацій

Депутати планують скасувати ліцензування у сфері телекомунікацій

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 1050 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню».

Законопроєкт підтримали 338 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також 295 народних депутатів підтримали скорочення наполовину термінів підготовки документа до другого читання.

"Проєктом закону пропонується замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації на надання повідомлення суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Автори пояснюють, що на сьогодні існує проблема законодавчої колізії норм закону про ліцензування та закону про телекомунікації.

Зазначається, що законопроєкт №1050 розроблено з метою створення сприятливого середовища для ведення бізнесу, розвитку малого і середнього підприємництва та усунення надмірних чи невиправданих механізмів регулювання сфери господарської діяльності.

Читайте також: Суд візьметься за справу NewsOne 11 вересня — джерело

Передбачається, що прийняття законопроєкту сприятиме зменшенню адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та спрощенню умов започаткування і ведення бізнесу у сфері телекомунікацій.

Авторами проєкту є група народних депутатів від фракції "Слуга народу". Президент визначив документ як невідкладний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-