Nord Stream 2 руйнує довіру східних сусідів — глава Бундестагу

Nord Stream 2 руйнує довіру східних сусідів — глава Бундестагу

Укрінформ
Глава Бундестагу Вольфґанґ Шойбле розкритикував німецьку політику через газопровід "Північний потік-2" та заявив, що може зрозуміти стурбованість східних сусідів Німеччини.

Про це повідомляє DW з посилання на його статтю.

"Неврахування думки наших східних сусідів не належить до основ німецької політики і значною мірою зруйнувало довіру", - наголосив Шойбле у своїй статті, яка була опублікована у суботу.

Водночас він попередив опонентів Nord Stream 2, що "спільний саботаж проєкту також не є розумним рішенням".

Читайте також: Nord Stream 2 посилить енергетичну залежність Європи від Росії — посол США

Як повідомляв Укрінформ, проєкт Nord Stream 2 передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини в на додаток до вже діючого Nord Stream. Передбачається, що потужність другої гілки Nord Stream 2 становитиме 55 млрд кубометрів газу щороку, довжина - більш як 1,2 тис. км.

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall. Під час запуску проєкту планувалося завершити його до кінця 2019 року.

Читайте також: Зеленський: Ми говоримо з Польщею в один голос - Nord Stream 2 несе загрози

Україна виступає проти будівництва Nord Stream 2 через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками Nord Stream 2 є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС у такому випадку підсяде на російську газову голку. Дональд Трамп погрожує заблокувати проєкт санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-