Обсяги транспортування нафти зросли майже на третину

Обсяги транспортування нафти зросли майже на третину

Укрінформ
За серпень 2019 року магістральні нафтопроводи України транспортували 1,6 млн тонн нафти, що на 27,9% більше, ніж за серпень 2018 року.

Про це АТ "Укртранснафта" повідомляє у Facebook.

"Загальний обсяг транспортування нафти системою магістральних нафтопроводів у серпні 2019 року становить 1,617 млн тонн, що на 27,9% більше, ніж у серпні 2018 року. Це рекордний обсяг транспортованої нафти за місяць з квітня 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Нафтопереробним заводам (НПЗ) України за минулий місяць магістральними трубопроводами поставили 227,7 тис. тонн нафти, на 23,3% більше, ніж роком раніше. Транзит нафти до країн Європи у серпні цього року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 28,7% — до 1,39 млн тонн.

"У серпні Укртранснафта забезпечила транзит навіть більших обсягів нафти, ніж планувалось на початку місяця. Тож компанія поступово надолужує недопрокачані об’єми, спричинені призупинкою роботи нафтопроводу "Дружба" у квітні", - зазначив генеральний директор АТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко.

Читайте також: Укрнафта у серпні збільшила видобуток нафти з конденсатом на 4,1%

За січень-серпень 2019 року магістральні нафтопроводи України транспортували 9,544 млн тонн нафти (на 5,3% менше порівняно з аналогічним періодом 2018 року). У тому числі поставки для вітчизняних НПЗ України становили 1,522 млн тонн (на 9,8% більше), транзит до Європи – 8,022 млн тонн (на 7,7% менше).

Як повідомляв Укрінформ, скорочення обсягів транзиту нафти, яке вплинуло на загальний показник її транспортування, обумовлене вимушеною зупинкою роботи нафтопроводу "Дружба" 25 квітня 2019 року через відмову прийому російської сировини із вмістом хлорорганічних сполук, що перевищує допустиму норму, на приймально-здавальній дільниці "Будковце" (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці нафти "Фенешлітке" (Угорщина).

Відновити транзит російської нафти до країн Євросоюзу Укртранснафті вдалося лише 11 травня після підтвердження європейською стороною готовності приймати сировину. Згодом, 17 травня, оператор нафтотранспортної системи України вдруге вимушено призупинив транзит через потребу європейських партнерів провести підготовчі заходи, і відновив його 21 травня.

АТ "Укртранснафта" — оператор системи магістральних нафтопроводів України, загальна протяжність яких становить 4,767 тис. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-