Енергоатом презентував нефінансовий звіт за 2018 рік

Енергоатом презентував нефінансовий звіт за 2018 рік

Укрінформ
В Україні дедалі більше компаній встановлюють довгострокові цілі в економічному, соціальному і екологічному контексті, впроваджуючи політику сталого розвитку як складову бізнес-стратегії. 

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», задала тренд та першою серед державних підприємств в Україні підготувала окремий нефінансовий звіт за міжнародним стандартом GRI (Global Reporting Initiative) у 2017 році. Адже «Енергоатом» – найбільший виробник електроенергії в Україні, і це покладає на Компанію величезні зобов’язання.

У стратегічних документах Компанії зазначено, що «Енергоатом» ставить своєю загальною метою максимальне збільшення свого внеску в сталий розвиток суспільства, враховуючи всі економічні, соціальні та екологічні аспекти діяльності. Серед ключових напрямків діяльності Енергоатома – відповідальне ставлення до виробництва, суспільства та оточуючого середовища, а також створення гідних умов для працівників Компанії та піклування про майбутні покоління.

Читайте також: Річний план надходжень від оренди держмайна вже виконаний на 90%

За підсумками 2018 року атомні електростанції України забезпечили не тільки стабільність Об’єднаної енергетичної системи України, але й 53,1% електроенергії для українських споживачів. Енергетична галузь України була та залишається гарантом економічної стабільності та сталого розвитку держави, а НАЕК «Енергоатом» – ключовим елементом вітчизняної енергогенерації.

У своєму третьому «Нефінансовому звіті-2018» НАЕК «Енергоатом», оператор чотирьох діючих АЕС України, презентує результати діяльності Компанії за 2018 рік щодо реалізації стратегії свого розвитку, внеску Компанії у досягнення Цілей сталого розвитку ООН, а також нові пріоритетні напрями діяльності та зобов’язання, що постають перед Енергоатомом для забезпечення стабільного енергетичного майбутнього країни згідно з Енергетичною стратегією України до 2035 року, якою передбачено збереження домінуючої ролі атомної генерації в енергобалансі країни.

Енергоатом на практиці доводить своє прагнення до гармонізації діяльності з очікуваннями суспільства, дотримується принципів прозорості та підзвітності, відкрито інформує про роботу Компанії, її соціально-економічний та екологічний вплив на суспільство. Підтвердженням цього стало перше місце за індексом прозорості серед державних підприємств України у 2018 році та третє – серед підприємств усіх форм власності. Також у 2018 р. Енергоатом отримав відзнаку в конкурсі Deloitte Sustainability Report Award − The Green Frog Award (GFA) 2018 за демонстрацію кращих показників стійкості та стратегічних зобов’язань, оприлюднених у Нефінансовому звіті Компанії.

Довідка. Нефінансовий звіт Енергоатома – це не лише друкований документ українською та англійською мовами, а також двомовна інтерактивна версія звіту (веб-сайт), яка представлена за адресою.

Фото: НАЕК "Енергоатом" та з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-