НАБУ довело у суді незаконність придбання

НАБУ довело у суді незаконність придбання "СхідГЗК" сірки за завищеною ціною

Укрінформ
Верховний Суд залишив без змін рішення суду в частині задоволення позову НАБУ про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю сірки, що укладений ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та ТОВ «Еко-Сервіс» у 2015 році.

Відповідне рішення ВС ухвалив 4 вересня 2019 року, інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

В НАБУ зауважують, що додатковими угодами ДП «СхідГЗК» збільшило вартість закуповуваної сірки на 54% від початкової ціни, що дозволило приватній компанії отримати додатково 25 млн грн. Таке підвищення ціни державне підприємство намагалося обґрунтувати, нібито, коливанням курсу долара. Однак, як встановлено судами, підвищення ціни сірки не було пропорційним коливанню курсу валюти, а визначення такої ціни здійснювалося без наперед встановленого у договорі порядку, який мав бути передбачений на випадок коливання курсу валюти.

Позов про визнання угод недійсними НАБУ подало ще у вересні 2016 року, однак, внаслідок неповного дослідження судами усіх обставин справи, крапку у вказаній частині Верховний Суд зміг поставити лише зараз.

Читайте також: Верховний суд відмовився переглянути рішення щодо 47 мільйонів боргу ПАТ "Азот" — НАБУ

Рішення Центрального апеляційного господарського суду, яке вже набрало законної сили, створює можливість для стягнення з приватної компанії на користь ДП «СхідГЗК» переплачених безпідставно 25 млн грн, вказують у бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-