Верховний суд відмовився переглянути рішення щодо 47  мільйонів боргу ПАТ

Верховний суд відмовився переглянути рішення щодо 47 мільйонів боргу ПАТ "Азот" — НАБУ

Укрінформ
Верховний суд відмовив у задоволенні заяви ПАТ "Азот" про перегляд за виключними обставинами та скасуванні судового рішення про анулювання договору переведення боргу, укладеного з ПАТ "Черкасиобленерго".

Як зазначає пресслужба Національного антикорупційного бюро, відповідне рішення ВС ухвалив 27 серпня.

За згаданим договором, інформує бюро, ПАТ "Черкасиобленерго" втратило право вимагати від ПАТ "Азот" сплати коштів за продану електроенергію на суму понад 47 млн грн. Однак за ініціативи Національного бюро договір визнано недійсним ще у березні 2017 року, чим створено передумови для отримання обленерго зазначених коштів.

Перегляд судового рішення ПАТ "Азот" ініціювало у зв’язку з ухваленням Конституційним судом рішення про визнання неконституційним п. 13 ч. 1 ст. 17 Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України", яке позбавило Національне бюро ефективного інструмента у боротьбі з корупційними схемами на держпідприємствах та поставило під загрозу судові рішення, якими вже було визнано недійсними угоди на суму 6,39 млрд грн.

Читайте також: Ситник вважає, що рішення КСУ дозволить корупціонерам і далі красти

Проте Верховний Суд зазначив, що таке рішення КСУ не є підставою для скасування вже ухвалених судових рішень у справі за позовом НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-