Мінфін працює над здешевленням кредитів для фермерів

Мінфін працює над здешевленням кредитів для фермерів

Укрінформ
Мінфін активно працює над розробкою механізмів здешевлення кредитів для фермерів, аналізом держвитрат із пошуком можливостей переорієнтувати наявні програми на підтримку фермерів, в тому числі для купівлі землі.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну на сторінці у Facebook за підсумками дискусії на тему: “Які фінансові інструменти зроблять ринок землі найбільш вигідним для малих та cередніх фермерів”.

“Наразі та кредитна ставка, яку можуть запропонувати комерційні банки з огляду на економічну ситуацію та ставку рефінансування, встановлену Національним банком, є занадто великою. Тож наше завдання - знайти спосіб зменшити вартість ресурсів”, - сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

За її словами, зараз відпрацьовуються усі можливі механізми здешевлення кредитів, аналіз державних витрат із пошуком можливостей переорієнтувати наявні програми на підтримку фермерів, в тому числі для купівлі землі.

Читайте також: Фермерам виплатили 138 мільйонів допомоги — Мінагрополітики

Мінфін активно працює над запровадження зрозумілих додаткових фінансових інструментів таких як гарантії повернення кредитів та інші для підтримки фінансових можливостей дрібних фермерів і середніх підприємств.

У міністерстві нагадали, що наразі триває конкурс на відбір комерційних банків для участі у спільному з ЄІБ проєкті «Основний кредит для аграрної галузі – Україна». Банки, які будуть відібрані для участі у Проєкті, зможуть отримати довгострокові кредитні ресурси, загальний обсяг яких складає 400 мільйонів євро, з метою подальшого кредитування підприємств аграрного сектору економіки України (зернових та олійних культур, рибних господарств (у тому числі аквакультур)).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-