До України наступного тижня приїде місія МВФ

До України наступного тижня приїде місія МВФ

Укрінформ
Національний банк очікує на приїзд місії Міжнародного валютного фонду на наступному тижні.

Про це на пресконференції сказав голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо на приїзд місії наступного тижня. В першу чергу будуть обговорюватись параметри програми, тобто її термін, обсяг (фінансування - ред.)", - сказав Смолій.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Торонто з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном заявляв, що співпраця з Міжнародним валютним фондом залишається пріоритетом для української влади.

Читайте також: Мінфін розраховує на результативні перемовини з МВФ щодо нової програми співпраці

У Нацбанку заявляли, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму в 5-10 млрд дол. США.

Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця цього року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд дол. США.

Читайте також: Україна розрахувалася з МВФ за програмою stand-by

Попередня програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand-by була затверджена наприкінці 2018 року та розрахована на 14 місяців. Вона передбачала виділення трьох траншів. 21 грудня 2018 року Україна отримала перший транш від МВФ за цією програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-