Суд просять скасувати постанову про обов’язок держпідприємств віддавати майже весь прибуток

Суд просять скасувати постанову про обов’язок держпідприємств віддавати майже весь прибуток

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва 20 вересня продовжить засідання у справі за позовом до Кабінету міністру щодо оскарження постанови про зобов’язання державних унітарних підприємств сплачувати до держбюджету 90% чистого прибутку.

Про це інформує пресслужба суду.

Як зазначається, 3 вересня відбулось підготовче засідання у справі за позовом профспілки авіапрацівників міжнародного аеропорту "Бориспіль" до Кабінету міністрів України.

"Позивач просить суд скасувати постанову уряду, якою було зобов’язано підприємства, обсяг чистого прибутку яких становить понад 50 млн грн, перераховувати до державного бюджету 90% чистого прибутку (доходу)", - підкреслюється в повідомленні.

У суді уточнюють, що йдеться про постанову Кабміну №363 від 24 квітня 2019 року, якою було внесено зміни до Порядку відрахування до держбюджету частини чистого прибутку державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

Читайте також: НБУ перерахував до бюджету майже 65 мільярдів прибутку за 2018 рік

На думку профспілки, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, прийнята урядом з перевищенням повноважень та з порушенням передбаченої законодавством процедури.

За даними пресслужби, суд оголосив перерву у підготовчому засіданні для надання учасниками справи необхідних заяв по суті справи. Наступне засідання призначено на 20 вересня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-