Зеленський доручив уряду і парламенту поліпшити бізнес-клімат у країні

Зеленський доручив уряду і парламенту поліпшити бізнес-клімат у країні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доручив новому уряду у співпраці з новим складом парламенту поліпшити бізнес-клімат у країні, переглянути трудове законодавство та запровадити єдину систему електронних послуг.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету Міністрів і правоохоронних органів Глава держави заявив, що для стимулювання інвестицій парламент має до 1 жовтня 2019 року ухвалити закон про концесії і закон про оренду державного та комунального майна (нова редакція), а до 1 січня 2020 року – закон щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні та посилення захисту іноземних інвестицій.

Крім того, до 1 грудня 2019 року уряд повинен провести переговори та укласти угоди про розподіл продукції з переможцями конкурсів на надрокористування.

Президент також заявив, що для поліпшення бізнес-клімату в державі до 1 жовтня 2019 року потрібно створити умови для зниження комерційними банками кредитних ставок, доступності іпотеки та кредитування бізнесу.

Водночас Глава держави доручив Кабінету Міністрів до 1 жовтня поточного року спрямувати у Верховну Раду законопроєкт про Службу фінансових розслідувань, а парламенту – ухвалити цей документ до 1 грудня.

Читайте також: Зеленський провів кадрові зміни в Антимонопольному комітеті

Президент наголосив на важливості детінізації економіки. Для цього до 1 жовтня 2019 року потрібно направити на розгляд парламенту законопроєкт про легалізацію грального бізнесу, видобутку бурштину, які мають бути ухвалені до 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-