Фонд гарантування продовжив ліквідацію чотирьох банків

Фонд гарантування продовжив ліквідацію чотирьох банків

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив ліквідацію ПАТ Банк «Морський», АТ «СП Банк», ПАТ «Укркомунбанк» та ПАТ «ЧБРР» строком на один рік.

Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування у Facebook.

"Продовжено строки ліквідації чотирьох банків: ПАТ Банк «Морський» - на один рік з 4 вересня 2019 року до 3 вересня 2020 року включно. АТ «СП Банк» - на один рік з 11 вересня 2019 року до 10 вересня 2020 року включно. ПАТ «Укркомунбанк» - на один рік з 14 вересня 2019 року до 13 вересня 2020 року включно. ПАТ «ЧБРР» - на один рік з 4 вересня 2019 року до 3 вересня 2020 року включно", - йдеться в повідомленні.

Рішеннями виконавчої дирекції Фонду також продовжено повноваження ліквідатора цих банків, які покладено на Матвієнка А.А.

Читайте також: НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

Як повідомлялось, у вересні 2015 року Національний банк України вирішив ліквідувати ПАТ "Банк Морський" та ПАТ «ЧБРР». Ці банки розміщувались на території Криму, тому внаслідок окупації півострова у травні 2014 року в них відкликали та анулювали банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій. Нацбанк отримав можливість ліквідувати банки, зареєстровані на окупованій РФ території після прийняття Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку" від 16 липня 2015 року. Також у вересні 2015 року НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Укркомунбанк" та АТ «СП Банк». У зв’язку із проведенням на території Луганська активної фази антитерористичної операції АТ «СП Банк» тимчасово з 18 липня 2014 року призупинило свою діяльність, з тих самих причин було призупинено діяльність ПАТ "Укркомунбанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-