Американський газ почне надходити в Україну в листопаді з польського напрямку

Американський газ почне надходити в Україну в листопаді з польського напрямку

Укрінформ
Польська нафтогазова компанія (PGNiG) придбає зріджений природний газ у США, який буде продано компанії «Енергетичні Ресурси України» (ЕРУ) після регазифікації.

Про це повідомляється на сайті ЕРУ.

"Уже на початку листопада в рамках угоди зріджений газ прибуде до польського ЗПГ-терміналу імені президента Лєха Качинського в Свіноуйсьці. ЗПГ надійде до польської системи передачі після регазифікації, звідки він потрапить до України через газове сполучення у Германовіце та буде переданим компанії ЕРУ. Поставки для ЕРУ здійснюватимуться до кінця 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що закуплений обсяг газу буде використаний для постачання українським споживачам у зимовий період.

«Даний обсяг ми законтрактували з метою його закачування і зберігання в ПСГ для подальшого постачання споживачам у зимовий період – саме так ми робимо внесок в енергонезалежність країни протягом невизначеного й особливо ризикованого зимового сезону 2019-2020 років», – повідомив директор ТОВ «ЕРУ Трейдінг» Ярослав Мудрий.

Розглядається також можливість подальшого транспортування газу з цього напрямку в Угорщину, Румунію та Молдову.

Читайте також: В українських сховищах накопичили 18 мільярдів кубів газу

PGNiG та ERU співпрацюють уже протягом кількох років. У серпні 2016 року PGNiG вперше почала експортувати газ в Україну, де одержувачем виступила ЕРУ. У минулому обидві компанії спільно постачали природний газ для потреб Укртрансгазу – українського оператора системи передачі та зберігання.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) займається розвідкою і видобутком природного газу та сирої нафти, а також імпортом, зберіганням, продажем, розподілом газоподібного та рідкого палива, виробництвом тепла та електроенергії, надаючи, окрім цього, послуги з геофізики та буріння. Її дочірні компанії та філії здійснюють геологорозвідувальну та виробничу діяльність у Норвегії та Пакистані, займаються продажем газу в Німеччині та трейдингом ЗПГ через офіс у Лондоні.

«Енергетичні ресурси України» («ЕРУ») – група компаній з іноземними інвестиціями, яка спеціалізується на реалізації проектів в українській енергетиці, об'єднує експертизу, сформовану за більш ніж 35 років реалізації міжнародних проектів з глибоким розумінням місцевого ринку. У 2016-2019 роках український трейдер ТОВ «ЕРУ Трейдінг», дочірня компанія ERU Corporation, займає лідируючі позиції серед приватних імпортерів природного газу. У липні 2019 ТОВ «ЕРУ Трейдінг» стала першою компанією, що здійснила імпорт електроенергії з країн Європи в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-