Укрзалізниця планує передати перші вокзали в концесію наприкінці 2020 року

Укрзалізниця планує передати перші вокзали в концесію наприкінці 2020 року

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" має намір розпочати передачу вокзалів у концесію наприкінці 2020-го – на початку 2021 року.

Про це повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов у колонці на сайті "Економічна правда".

"Серед інших перспективних напрямів - розвиток вокзалів та контейнерних терміналів. Якщо подивимося на досвід Європи, вокзали є одним із найпривабливіших активів для залучення приватного капіталу. Найпоширеніші механізми – це концесія або створення спільного підприємства. Ми працюємо зі Світовим банком та IFC (Міжнародною фінансовою корпорацією - ред.) над цим питанням і маємо амбіцію здати перші вокзали у концесію вже наприкінці 2020 – на початку 2021 року", - зазначив він.

За словами Кравцова, це дозволить, з одного боку, залучити приватні інвестиції для реконструкції вокзальної інфраструктури, з іншого – залізниця матиме партнерів, які допоможуть розбудувати процеси ефективного управління активами.

"Тому ми з нетерпінням очікуємо якнайшвидшого ухвалення закону "Про концесію", який був проголосований у першому читанні ще у квітні 2018 року", - додав очільник Укрзалізниці.

Щодо контейнерних терміналів, то, за його словами, на сьогоднішні день Укрзалізниця має 4 комплекси в Одесі, Києві, Харкові та Дніпрі.

"Існує нагальна потреба у будівництві аналогічного терміналу на Західній Україні – у Львові, Ковелі або Чопі. Це – значний обсяг інвестицій. Ми шукаємо правильний формат та інвесторів для цього проекту", - зазначив Кравцов.

Читайте також: Кравцов заявив, що Укрзалізниця готова до вивезення нового врожаю зернових

Як повідомлялося, у квітні 2018 року керівництво Укрзалізниці заявило про намір передати залізничні вокзали у концесію у 2019 році. Для цього буде проведено відповідні конкурси за участю міжнародних кампаній. Йдеться про великі вокзальні комплекси, вокзали курортних міст та вокзали тих міст, у розвитку яких зацікавлена місцева влада.

Зокрема, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв про можливість передачі у концесію центрального залізничного вокзалу Києва, а також залізничного вокзалу в Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-