Данилишин розповів, на чому слід зосередитись новому парламенту і уряду

Данилишин розповів, на чому слід зосередитись новому парламенту і уряду

Укрінформ
В Україні має бути політична стабільність, неухильне верховенство права, створення якісної логістичної інфраструктури.

Про це голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин написав у Facebook.

"Для того, щоб українські підприємства могли стати проміжними, а в ідеальних випадках і кінцевими ступенями в глобальних ланцюжках доданої вартості, необхідні політична стабільність, неухильне верховенство права, створення якісної логістичної інфраструктури та ефективне тарифно-митне регулювання. Думаю, що новому парламенту і уряду потрібно зосередитися на цих питаннях", - написав Данилишин.

Він зазначив, що тоді, до закінчення їх каденції ми зможемо побачити тенденції зростання високотехнологічного експорту і зниження імпорту продукції, яку ми цілком можемо виробляти всередині країни.

Читайте також: НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

Данилишин нагадав, що структура експорту з України має низькоякісний характер. Зокрема, експорт сировини і напівфабрикатів (до них належать такі товарні групи - «Продукція тваринного походження», «Продукція рослинництва», «Жири та олії», «Мінеральні продукти», «Продукція хімічної промисловості», «Шкури», «Деревина та вироби з неї», «Целюлоза», «Матеріали з недорогоцінних каменів, гіпсу, цементу», «Металургійна продукція та вироби з неї ») склав за перше півріччя 18,7 млрд дол. Це становить понад три чверті українського експорту - 76,4%. Мало що змінюється протягом тривалого часу - за останні 15 років сировинний експорт був нижче 70% в загальному обсязі експорту лише в 2009, 2010 роках та 2017 році. Це не той випадок, коли доречно сказати: стабільність - ознака майстерності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-