Трамп не розуміє, навіщо ФРН захист від Росії, якщо вона захищає свій газовий потік

Трамп не розуміє, навіщо ФРН захист від Росії, якщо вона захищає свій газовий потік

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп казав канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, що не розуміє, чому США мають захищати ФРН від Росії, коли Берлін віддає мільярди доларів Москві, продовжуючи  будувати «Північний потік 2».

Про це Трамп розповів на прес-конференції за підсумками саміту Групи семи у французькому Біарріці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони (росіяни - ред.) будують великий газопровід у Європі, який іде прямо до Німеччини. Я казав Ангелі (Меркель - ред.)... «Ви платите Росії мільярди доларів, а потім ми захищаємо вас від Росії?», - розповів він. 

Трамп додав, що не знає, «як це працює». 

Читайте також: У Росії кажуть, що вже на три чверті проклали Північний потік-2

Як повідомляв Укрінформ, у Росії заявили, що нині на дні Балтійського моря у водах РФ, Фінляндії, Швеції та Німеччини вже прокладено 1855 кілометрів газопроводу "Північний потік 2", що складає три чверті його довжини. 

Як повідомлялося, проєкт "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини на додаток до вже діючого "Північному потоку".

Передбачається, що потужність другої гілки "Північного потоку-2" становитиме 55 млрд кубометрів газу щороку, довжина - більш як 1,2 тис. км.

Читайте також: Борг Газпрому перед Нафтогазом вже перевищив понад $2,84 мільярда

Під час запуску проєкту планувалося завершити його до кінця 2019 року.

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2" через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС у такому випадку підсяде на російську газову голку. Дональд Трамп погрожує заблокувати проєкт санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-