НАБУ завершило слідство у справі ексдепутата Крючкова

НАБУ завершило слідство у справі ексдепутата Крючкова

Інфографіка
Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили розслідування справи про заволодіння 346,22 млн грн ВАТ "Запоріжжяобленерго".

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

"23 серпня 2019 року підозрюваним та їх захисникам надано матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акту та скеруванням до суду", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про колишнього голову правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитра Крючкова та колишнього в.о. генерального директора ВАТ "Запоріжжяобленерго" Ігоря Корніленкова.

Слідство встановило, що підозрювані організували схему, за якою споживачі замість того, аби сплачувати за електричну енергію фактичному постачальнику - ПАТ "Запоріжжяобленерго" (60% акцій належить державі), перераховували кошти посереднику ПрАТ "ХК "Енергомережа". А вже посередник мав розрахуватися з енергопостачальником. Проте за наслідками такого посередництва споживачі сплатили для ПрАТ "ХК "Енергомережа" понад 196,82 млн грн, а те в свою чергу перерахувало для ПАТ "Запоріжжяобленерго" 1,7 млн грн - замість очікуваних 346,22 млн грн, поінформували в НАБУ.

Як нагадали у відомстві, впродовж близько трьох років очільник ПрАТ "ХК "Енергомережа" переховувався від слідства, і лише в квітні 2019 року його екстрадували з Німеччини в Україну. Другий підозрюваний - колишній в.о. гендиректора "Запоріжжяобленерго" - й надалі перебуває у розшуку та, за даними слідства, знаходиться на території Російської Федерації.

Читайте також: Суд дозволив підозрюваному у корупції ексдепутату Крючкову зняти браслет

Як повідомлялося, 17 квітня Солом’янський райсуд Києва обрав голові правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитру Крючкову запобіжний захід у вигляді 45 днів тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 7 млн грн. Згодом він вийшов на волю під заставу.

Крючков був депутатом до Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-