Понад 100 мільйонів відшкодували позичальникам «теплих кредитів» у серпні

Понад 100 мільйонів відшкодували позичальникам «теплих кредитів» у серпні

Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження за серпень відшкодувало понад 100 млн грн за програмою "теплих кредитів".

Про це повідомляє пресслужба Держенергоефективності.

"Держенергоефективності продовжує здійснювати відшкодування домогосподарствам та ОСББ, які скористалися «теплими кредитами» у 2019 році. Цього разу сума компенсацій перевищила 100 млн гривень", - sдеться у повідомленні.

Зокрема, близько 53 млн грн було компенсовано для ОСББ, більше 50 млн грн – на утеплення приватних будинків, майже 2 млн грн – на твердопаливні котли.

Загалом цьогоріч із державного бюджету уже виплатили 200 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядом програма «теплих кредитів» діє з жовтня 2014 року. Програмою передбачено відшкодування з держбюджету в таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) - на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) - на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб – власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Читайте також: Укргазбанк - перший партнер Фонду енергоефективності у програмі “Енергодім”

Наразі «теплі кредити» для ОСББ продовжують видавати в Ощадбанку, Укргазбанку та ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-