Ціна нафти стабільна в очікуванні послаблення торгового конфлікту між США і Китаєм

Ціна нафти стабільна в очікуванні послаблення торгового конфлікту між США і Китаєм

Укрінформ
Нафта еталонних марок практично не змінюється в ході торгів в п'ятницю і готується завершити зростанням другий тиждень поспіль на тлі зниження побоювань ескалації торгового конфлікту між США і Китаєм та очікувань стимулюючих заходів від центробанків світу.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Жовтневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,06 (0,1%) - до $ 59,98 за барель. На торгах в четвер ціна знизилася на $ 0,38 (0,63%) і становила на закриття $ 59,92 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на жовтень в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) практично не змінилася і становить $ 55,35 за барель. На попередніх торгах WTI знизилася в ціні на $ 0,33 (0,59%), до $ 55,35 за барель.

З початку тижня Brent і WTI подорожчали приблизно на 1%.

Головною подією для світових фінансових ринків на цьому тижні стане захід в Джексон-Хоул, де зберуться представники найбільших центробанків світу. У п'ятницю з промовою виступить голова Федрезерву Джером Пауелл, і інвестори чекають від нього сигналів щодо подальшої політики американського ЦБ.

Ринок в цілому налаштований на продовження курсу на зниження базової процентної ставки в США. Такий захід може знадобитися для підтримки економіки на тлі торгової війни з Китаєм.

Тим часом минулого тижня від представників США і КНР не було різких заяв з торговельних питань, і ринок розцінює це як позитивний фактор.

Читайте також: Україна та Єгипет обговорили розширення співпраці в енергетиці

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 60,44 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,02 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($ 59,92).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-