Україна тіснить США з китайського ринку кукурудзи

Україна тіснить США з китайського ринку кукурудзи

Укрінформ
Після початку торговельної війни США та Китаю українські виробники почали заміщати американців на ринку кукурудзи в КНР.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Раніше США були основним постачальником кукурудзи в Китай: у 2011-2012 роках частка американців на цьому рикну складала майже 100% - 5 мільйонів тонн. Проте вже на початку торговельної війни, яку розпочав президент США Дональд Трамп, американські виробники поставили лише 0,3 мільйона тонн продукції - менш як 10% від усього китайського імпорту.

Водночас Україна нарощує постачання кукурудзи до Піднебесної, об’єм яких очікується на рівні 4 млн тонн - 80% від усього імпорту.

Читайте також: У І півріччі експорт зернових збільшився на 40% – експерт

Конгресмен від штату Іллінойс Робін Келлі розкритикувала політику Трампа.

«Велика частина кукурудзи надходила до Китаю з Іллінойса, до того, як провальна торговельна війна Трампа вбила наш доступ до ринків», — написала вона у Facebook.

Читайте також: Державна зернова корпорація збільшила дохід на 3,4 мільярда

Нагадаємо: через торговельну війну промисловість Китаю зросла найменше за останні 17 років.

5 серпня китайський юань впав до мінімального за останні 11 років рівня через торговельну війну. У США звинуватили Китай у «маніпулюванні» валютним курсом, зокрема у тому, що такі дії КНР вчинила навмисне, аби завдати шкоди американській економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-