Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо темпів зростання світової економіки

Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо темпів зростання світової економіки

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у четвер на фоні побоювань з приводу уповільнення зростання світової економіки, а також після виходу даних про збільшення запасів бензину і дистилятів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $60,1 за барель, що на $0,2 (0,33%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ціна цих контрактів становила $60,3 за барель, піднявшись на $0,27 (0,45%).

Ф'ючерс на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $0,17 (0,31%) - до $55,51 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт знизився в ціні на $0,45 (0,8%), до $55,68 за барель.

Запаси нафти в США знизилися за минулий тиждень на 2,73 мільйона барелів до 437,78 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA) у середу. При цьому запаси бензину збільшилися до 234,07 мільйона барелів, а запаси дистилятів - до 138,12 мільйона барелів.

На ринку зростає занепокоєння з приводу перспектив світового попиту на нафту, особливо в умовах торговельної напруженості між США і Китаєм, двома найбільшими економіками світу і споживачами нафти.

Президент США Дональд Трамп сказав у середу, що його життя було б легшим, якби він не розв'язав торгову війну з Китаєм, але додав, що "обраний" виправити дисбаланси у торгівлі з Пекіном.

Трейдери також чекають на виступ глави ФРС Джерома Пауелла у п'ятницю. Протокол липневого засідання Федеральної резервної системи США свідчить, що регулятор обговорював більш агресивне зниження ставок, але хотів уникнути видимості попередньо встановленого курсу.

Читайте також: Україна та Єгипет обговорили розширення співпраці в енергетиці

Станом на 10:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 60,44 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,39 долара за барель, що на 9 центів вище за рівень закриття торгів ($60,30).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-