Кабмін затвердив показники для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку

Кабмін затвердив показники для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку

Укрінформ
Кабінет міністрів 21 серпня 2019 року схвалив розпорядження, яким впорядкував порядок збору даних для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

"21 серпня 2019 року Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку і схвалив розпорядження, яким впорядкував порядок збору даних для моніторингу реалізації Цілей сталого розвитку в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами першого віцепрем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, цілі сталого розвитку - це світові показники ефективного урядування, економічного зростання та підвищення якості життя людей.

"Вони оцінюють соціальний та економічний розвиток в країні, кращі можливості доступу до освіти, екологічні показники та багато іншого. Збір даних про стан виконання та система моніторингу в Україні - важливий інструмент оцінки прогресу у цих питаннях. Відтепер державні органи мають чіткі орієнтири та критерії, за якими повинні збирати, аналізувати і узагальнювати цю інформацію та передавати її відповідним органам для прийняття системних управлінських рішень”, - сказав Кубів.

Читайте також: Уряд зобов'язав Укргідроенерго продавати до 35% своєї електрики за спецобов'язками

Як відомо, з 2016 року Україна втілює Цілі сталого розвитку з урахуванням національних особливостей, зазначених у Національній доповіді “Цілі Сталого Розвитку: Україна”. У доповіді визначений перелік із 86 завдань та 183 індикатори, у розрізі яких буде проводитися збір даних для моніторингу стану реалізації Цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-