Субсидії

Субсидії "живими грошима" можна отримати вже у 38 банках

Список
Укрінформ
Уряд розширив перелік банків, через які українці можуть отримувати монетизовані субсидії: це може бути один із 38 уповноважених банків на здійснення соціальних виплат.

Відповідне повідомлення з переліком банків оприлюднене у вівторок на сайті Міністерства соціальної політики.

Як зазначається, починаючи з жовтня поточного року виплату готівкових субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення. Для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити (рахунки в уповноважених банках або почтові реквізити), на які пенсіонери отримують пенсію.

Тим, хто ще не на пенсії, виплата здійснюватиметься на відкриті раніше рахунки в Ощадбанку. Але якщо субсидіант бажає отримувати монетизовану допомогу на оплату комунальних послуг в іншій банківській установі - йому потрібно із відповідною заявою звернутися в управління соцзахисту. Разом із заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання одержувати субсидію готівкою.

Читайте також: Монетизація пільг на оплату комуналки стартує з 1 жовтня

Одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках, до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через Укрпошту за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Тим, кому призначено безготівкову форму допомоги, а це ті домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги, отримуватимуть субсидію виключно через Ощадбанк.

Зимову субсидію управління соцзахисту почнуть розраховувати у жовтні на основі доходів, отриманих у 1-2 кварталах 2019 року.

Як зазначили у Мінсоцполітики, монетизовану субсидію можна отримувати через будь-який з нижче перелічених банків:

Фото: hyser.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-