Річну квоту на експорт м'яса птиці до ЄС збільшать у 2,5 разу - МЕРТ

Річну квоту на експорт м'яса птиці до ЄС збільшать у 2,5 разу - МЕРТ

Укрінформ
Україна та Європейський союз підписали угоду, яка перебачає поступове збільшення квоти на експорт м'яса птиці з України у 2,5 разу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Сьогодні, 30 липня Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Угоду між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці, передбаченої Угодою про асоціацію між Україною та ЄС", - ідеться у повідомленні.

Згідно зі змінами, річна квота на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці буде поступово збільшена у 2,5 разу.

Вказані зміни набудуть чинності після їх ратифікації парламентами обох сторін, наголосили в міністерстві.

Читайте також: Велика приватизація вже розблокована і м'яч на полі МЕРТ - Герус

Як повідомляв Укрінформ, станом на 22 липня Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС по 9 групах товарів, а саме: меду, цукру, крупам і борошну, обробленому крохмалю, обробленим томатам, виноградному і яблучному сокам, пшениці, кукурудзі і вершковому маслу.

В Українському клубі аграрного бізнесу прогнозують, що до кінця року закриють квоти по ячменю (наразі використано 79%), м’ясу птиці (75%), солоду і пшеничній клейковині (58%) та крохмалю (53%).

За даними Єврокомісії, у травні 2019 року Україна посіла перше місце серед країн світу за обсягами зростання експорту сільськогосподарської продукції до країн Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-