Суд зупинив Понінківську паперову фабрику через забруднення річок

Суд зупинив Понінківську паперову фабрику через забруднення річок

Укрінформ
Суд зупинив виробництво ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна» в селищі Понінка на Хмельниччині, яка роками забруднює своїми скидами місцеві річки.

Про це повідомили у Міністерстві екології та природних ресурсів.

“23 липня 2019 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції України у Хмельницькій області та ухвалив рішення зупинити виробництво ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна», наслідком якого є скидання зворотних вод із забруднюючими речовинами у р. Хомора”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В АрселорМіттал заявляють, що не порушували правила радіаційної безпеки

У міністерстві зазначили, що в квітні цього року після масового замору риби на річках Случ та Хомора держава вкотре подала до суду на Понінківську картонно-паперову фабрику через систематичне забруднення місцевих водойм. Екологи неодноразово відбирали проби в річках Хомора та Случ і зробили висновки, що вода забруднена хімічними та завислими речовинами, які потрапили у воду в результаті неодноразових скидів Понінківською паперовою фабрикою, наголосили у відомстві.

За даними Мінприроди, спочатку цю справу розглядав Хмельницький окружний адміністративний суд, який передав її згодом на розгляд до Волинського окружного адміністративного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-