В уряді ставлять під сумнів виконання Концепції розвитку газовидобувної галузі

В уряді ставлять під сумнів виконання Концепції розвитку газовидобувної галузі

Укрінформ
Згідно з Концепцією розвитку газовидобувної галузі Україна має збільшити видобуток власного газу до 27,5 млрд куб. м у 2020 році, однак приріст такого видобутку незначний, що ставить під загрозу виконання цієї концепції.

Про це під час години запитань до уряду у ВР сказав віцепрем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Концепцією розвитку газовидобувної галузі передбачено, що до 2021 року Україна має наростити власний видобуток до 27,5 млрд кубометрів газу. З яких Укргазвидобування - 20 млрд та інші підприємства - близько 7,5 млрд кубометрів газу. Протягом 2018 року обсяг видобутку газу Укргазвидобуванням збільшився на 250 млн кубів, але такий приріст видобутку газу незадовільний і це ставить під загрозу виконання цієї концепції", - сказав Розенко та додав, що для виправлення даної ситуації слід покращити ефективність діяльності Укргазвидобування та відкрити можливості для іноземних інвесторів розвивати нашу газову галузь та розвивати альернативу природному газу.

Читайте також: Укргазбанк отримав лінію торговельного фінансування від ЄБРР

Як відомо, Концепції розвитку газовидобувної галузі була затверджена Кабінетом міністрів у 2016 році. Ця програма передбачала збільшення видобутку газу в Україні до 27,6 млрд куб. м у 2020 році. Одночасно планувалося зменшення потреби українських споживачів у цьому виді палива до того ж рівня за рахунок впровадження програм з енергоефективності. Станом на кінець 2018 року видобування газу в Україні сягнуло 21 млрд куб. м, а потреба у ньому становила 32 млрд куб. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-