ЄІБ інвестує 110 мільйонів у модернізацію залізничного транспорту

ЄІБ інвестує 110 мільйонів у модернізацію залізничного транспорту

Укрінформ
У Запорізькій і Дніпропетровській областях можуть з'явитися нові електрички. Гроші на оновлення залізничного транспорту готовий надати Європейський інвестиційний банк.

Про це говорили сьогодні під час наради в Запорізькій ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Представляючи сторону банку ми б хотіли акцентувати увагу на тому, що ми готові інвестувати кошти банку в поліпшення приміського сполучення. Але для того, щоб інвестиції мали стабільний характер, мають бути технічні зміни", - говорить провідний економіст Європейського інвестиційного банку Пірс Вікер.

На приміських пасажирських перевезеннях Запорізької області щороку обслуговується близько 7,5 мільйона пасажирів. При цьому, середній вік електричок - близько 30 років.

Буквально через кілька років залізничний транспорт морально застаріє настільки, що не відповідатиме вимогам перевезень пасажирів. Крім того, європейці відзначають в Україні занадто багато зупинок і електрички їдуть зі швидкістю, яка вдвічі менша, ніж в Європі. Не відповідають вимогам і перони.

Читайте також: З початку року Укрзалізниця модернізувала 18 пасажирських вагонів

"Проект, який ми сьогодні розглянемо, пропонує не тільки оновлення рухомого складу, а й також системні зміни в організації пасажирських перевезень. Пілотними регіонами для проекту обрано Запорізьку і Дніпропетровську область", - сказала заступник директора Департаменту інвестиційної політики АТ "Укрзалізниця" Юлія Гуреєва.

У разі, якщо домовленості буде досягнуто, то на початковому етапі буде закуплено 8 нових електромашин. Європейці готові інвестувати 110 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-