Данилюк обговорив питання енергетичної безпеки із заступником держсекретаря США

Данилюк обговорив питання енергетичної безпеки із заступником держсекретаря США

Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Данилюк обговорив з заступником держсекретаря США з енергетичних питань Кентом Логсдоном і з тимчасово повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором діяльність НАК «Нафтогаз» України та питання ядерної енергетики України.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

“Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк провів зустріч ыз заступником державного секретаря США з енергетичних питань Кентом Логсдоном і з тимчасово повіреним у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільямом Тейлором. Під час зустрічі сторони обговорили питання енергетичної безпеки України, зокрема, діяльність НАК “Нафтогаз” України, питання ядерної енергетики України та перспективи співробітництва у цій сфері”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час зустрічі Олександр Данилюк наголосив на важливості диверсифікації джерел та шляхів постачання природного газу в Україну, вдосконалення енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Зеркаль обговорила з американською делегацією питання енергетичної співпраці

У свою чергу Логсдон висловив підтримку Україні, зокрема, щодо наслідків для Європи будівництва Російською Федерацією газогону «Північний потік-2». «Це геополітичний проект, що становить загрозу енергетичній безпеці усієї Європи», - цитує Логсдона пресслужба РНБОУ. Також заступник держсекретаря США запевнив у готовності Сполучених Штатів і надалі надавати всебічну допомогу Україні на її шляху до здобуття енергетичної незалежності.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-