У прокуратурі назвали, кого підозрюють у привласненні $14 мільйонів Укртрансгазу

У прокуратурі назвали, кого підозрюють у привласненні $14 мільйонів Укртрансгазу

Укрінформ
Прокуратура Київської області підозрює двох директорів товариств у привласненні понад 14 млн доларів США, які належать ПАТ “Укртрансгаз”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

“Прокуратурою Київської області спільно зі слідчими ГУНП у Київській області повідомлено про підозру двом директорам товариств у привласненні коштів ПАТ “Укртрансгаз” та його дочірніх підприємств в особливо великих розмірах за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України”, - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2012 року директорами двох товариств укладено ряд договорів на закупівлю товарів та надання послуг за державні кошти в сумі майже 400 млн грн для потреб ПАТ “Укртрансгаз” та його дочірніх підприємств.

Надалі з метою заволодіння державними коштами ними складено фіктивні документи про поставлення товарів та надання послуг, чого в дійсності не було. Зокрема товари, які мали постачатися виготовляються іноземним товариством та на територію України взагалі не імпортувалися, зовнішньоекономічні договори на їх закупівлю не укладалися.

Читайте також: Уряд повернув Магістральні газопроводи в управління Нафтогазу до 1 січня 2020 року

Наразі вживаються заходи до розшуку керівників вказаних підприємств для вручення їм підозр за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України та вирішення питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, тривають слідчі (розшукові) дії з метою перевірки на причетність до вчинення цього та інших злочинів службових осіб ПАТ “Укртрансгаз” та його дочірніх підприємств та оголошення останнім підозр у вчиненні злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-