Україна хоче посилити співпрацю з ЄБРР - Зеленський

Україна хоче посилити співпрацю з ЄБРР - Зеленський

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку.

Глава держави наголосив, що Україна налаштована на посилення співпраці з ЄБРР, повідомляє у середу прес-служба Президента.

Як зазначається, Зеленський також подякував президенту банку Сумі Чакрабарті за те, що ЄБРР залишається найбільшим інституційним інвестором України, і запевнив у готовності розвивати співпрацю.

"Дякуємо вам, що ви тут, і дякуємо за те, що ви є найбільшим інвестором в Україні. Хочу запевнити, що ми нарощуватимемо нашу співпрацю", – сказав Президент.

Він додав, що стратегія ЄБРР повністю відповідає пріоритетам нашої держави, і висловив переконання, що Україна та банк разом можуть працювати ефективніше. Глава держави підкреслив, що Україна цінує співпрацю з міжнародними партнерами – ЄБРР, Світовим банком та МВФ.

Президент нагадав, що вже мав зустріч із представниками МВФ, на якій було відзначено прогрес України у виконанні зобов’язань за програмою Stand-by. За словами Зеленського, під час цих перемовин обговорювалося питання продовження співпраці.

Глава держави також наголосив, що налаштований на проведення реформ у країні та боротьбу з корупцією. Для цього потрібні парламент і уряд, яким довіряли б громадяни.

Читайте також: Гройсман запевнив президента ЄБРР у макроекономічній стабільності України

Раніше повідомлялося, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті запропонував провести загальні збори банку у 2021 році в Україні.

Зі свого боку, Чакрабарті нагадав, що за час співробітництва ЄБРР кумулятивно вклав в Україну 13,5 млрд євро в рамках 427 проектів.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-