Світові ринки ростуть в очікуванні підтримки економіки Китаю

Світові ринки ростуть в очікуванні підтримки економіки Китаю

Укрінформ
Світові фондові ринки зростають у понеділок на очікуваннях зниження облікової ставки ФРС США і нових заходів підтримки економіки Китаю.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі FOREX CLUB в Україні.

"Основні американські фондові індекси в п'ятницю додали до 1,7% після виходу статистики по ринку праці, яка відродила надії інвесторів на зниження базової відсоткової ставки ФРС. Безробіття в США у травні залишилося на рівні квітня - 3,6%, а число робочих місць у несільськогосподарських галузях економіки зросло всього на 75 тис.", - йдеться в повідомленні.

Фондові індекси Азії в понеділок зміцнилися на 1,2-1,3% на тлі досягнення торгової домовленості між США і Мексикою про те, що американська сторона відкладе введення імпортного мита на мексиканські товари. У відповідь Мексика погодилася вжити заходів по боротьбі з нелегальними мігрантами.

Читайте також: Гройсман: Умови для становлення середнього класу потрібно створити у наступні 5 років

При цьому дещо затьмарили настрої інвесторів дані щодо зниження китайського імпорту - цей показник скоротився на 8,5%, тоді як на ринку очікували зниження на 3,5%.

Європейські фондові біржі ростуть на 0,2-0,7% слідом за ринками США і Азії. Негативно впливає на ринок статистика із Великої Британії, де обсяг промислового виробництва у квітні впав на 2,7% проти очікувань 0,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-