Нафта росте на тлі заяв Саудівської Аравії

Нафта росте на тлі заяв Саудівської Аравії

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у понеділок після того, як Саудівська Аравія сказала, що необхідно зберегти діючі обмеження на видобуток у рамках угоди ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля серпневої нафти Brent становила $63,67 (+0,62%). Барель липневої нафти WTI торгувався по $54,34 (+0,65%).

Незважаючи на підвищення цін, трейдери заявили, що побоювання з приводу стану світової економіки та її впливу на попит на паливо як і раніше тиснуть на настрої учасників нафтового ринку. Вони зазначають, що ціни на сиру нафту зросли через заяви найбільшого виробника ОПЕК Саудівської Аравії, в яких йшлося, що група близька до того, щоб продовжити угоду про скорочення постачання.

«Ф'ючерси на Brent зросли... після того, як міністр енергетики Саудівської Аравії висловив упевненість, що учасники [альянсу] ОПЕК+ продовжать програму скорочення виробництва до [кінця] ...2019 року», - сказав Хан Тан, аналітик ф'ючерсної брокерської фірми FXTM.

Стівен Іннес, керуючий партнер Vanguard Markets, заявив, що зміцнення фондових ринків також підтримує нафтові ф'ючерси. Фондові ринки зросли після того, як укладена наприкінці минулого тижня угода між США і Мексикою по боротьбі з нелегальною міграцією з Центральної Америки усунула загрозу введення Сполученими Штатами тарифів на імпорт товарів із Мексики.

Проте, аналітики вважають, що залучення США і Китаю до торговельної війни зберігає побоювання з приводу уповільнення світової економіки.

Читайте також: Австрійська OMV заплатить "Газпрому" $1 млрд за розробку родовища в Сибіру

Станом на 11:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 63,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,84 долара за барель, що на 55 центів вище за рівень закриття торгів ($63,29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-