Гройсман: Зростання економіки треба конвертувати у підвищення пенсій

Гройсман: Зростання економіки треба конвертувати у підвищення пенсій

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на чолі з Володимиром Гройсманом став першим українським урядом, якому вдалося запровадити механізм автоматичної індексації пенсій та провести одразу кілька масових перерахунків виплат упродовж останніх років.

Про це в ефірі телеканалу «Україна» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Ми зробили перший етап, який дозволив зробити масовий перерахунок. Залишається проблема людей, які мають великий стаж, але мали маленьку зарплату, - сказав Володимир Гройсман. - Я завжди наголошую: треба зростання економіки й далі конвертувати у підвищення пенсій. Ми перші запровадили автоматичну індексацію, будемо це робити й надалі».

Читайте також: Пенсіонерам у травні виплатили майже два мільярди субсидій готівкою

Також, за словами Прем'єра, економічне зростання є генеральною метою роботи Уряду. Саме воно є тим курсом, який у середньостроковій перспективі дозволить повернути додому українців, що сьогодні шукають кращою долі за кордоном і працюють в інших країнах.

"Кожен з мільйонів заробітчан має отримати можливість знайти своє місце в нашій державі. Коли я говорю про формування середнього класу, то маю на увазі те, що середня зарплата в Україні (за умов продовження реформ і курсу на економічний ріст) стане достатньою для того, аби не виїжджати... Великий біль, коли мама і тато за кордоном, а діти – тут, з бабусями. Наш виклик – створити умови, аби українці поверталися до України. Як? Через економічне зростання", - переконаний Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-