Обсяги транзиту газу в січні-травні зросли на 8% - Укртрансгаз

Обсяги транзиту газу в січні-травні зросли на 8% - Укртрансгаз

Інфографіка
Укрінформ
За п'ять місяців 2019 року Україна транспортувала до європейських країн та Молдови 37,6 млрд кубометрів газу, що на 8% більше аналогічного минулорічного показника.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укртрансгаз" за результатами роботи української газотранспортної системи станом на 31 травня.

"Обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови з початку року становлять 37,6 млрд куб. м. Порівняно з аналогічним показником 2018 року транзитні обсяги збільшилися на 2,7 млрд куб. м, або на 8%", - ідеться у повідомленні.

В Укртрансгазі нагадали, що Україна вже 1288 днів (четверту весну) не імпортує газу для своїх потреб з Росії. За цей період обсяги газу надходили виключно з країн ЄС.

Загалом за п’ять місяців 2019 року в Україну імпортовано 4,0 млрд кубометрів блакитного палива, що більше на 19% від аналогічного минулорічного обсягу.

Читайте також: З початку року в Україні видобуто 8,8 мільярда кубів газу

Як повідомляв Укрінформ, контракт між Нафтогазом і російським Газпромом щодо транзиту газу закінчується в кінці 2019 року.

Росія не погодила проведення тристоронніх перемовин щодо укладання нового контракту про транзит газу до ЄС через українську газотранспортну систему у травні, на червень перемовини також не були узгоджені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-