Данилишин заявив про необхідність Стратегії розвитку України до 2030 року

Данилишин заявив про необхідність Стратегії розвитку України до 2030 року

Укрінформ
Критична залежність української економіки від кон'юнктури світових сировинних ринків призводить до періодичних криз платіжного балансу, що несе загрози для валютного ринку.

Про це голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин написав на своїй сторінці у Facebook.

"У нас поки зберігається експортно-сировинна модель економіки, яка сама по собі є автоматичним обмежувачем для економічної динаміки - концентрація на експорті сировини, напівфабрикатів і продукції з низькою доданою вартістю веде до скорочення віддачі від масштабів виробництва. Критична залежність української економіки від кон'юнктури світових сировинних ринків призводить до періодичних криз платіжного балансу, що обертається загрозами для валютного ринку", - зауважив Данилишин.

Він зазначив, що держави, які домоглися успіху часто, не гребували протекціоністською політикою і переходили до відкритої міжнародної конкуренції лише після того, як національні виробники були технічно, технологічно і фінансово підготовлені до успішного протиборства з конкурентами. При цьому підвищувався рівень життя населення і якість довкілля.

"Вибір правильної економічної політики повинен бути головним пріоритетом для нашої держави. Це має стати і пріоритетом майбутньої парламентської коаліції. Саме тому до початку осені повинна з'явитися нова Стратегія розвитку України до 2030 року", - наголосив Данилишин.

Читайте також: Данилишин розповів про серйозний ризик для економіки України

На його думку, це повинна бути Стратегія збалансованого розвитку, що враховує можливості як прискорення економічного зростання, так і зростання добробуту народу і можливості відтворення якості навколишнього середовища. Її могла б схвалити новообрана Верховна Рада України і тим самим об’єднати зусилля українців навколо державотворчих процесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-