В Україні попит на нові легкові авто цьогоріч знизився на 2,4% - експерти

В Україні попит на нові легкові авто цьогоріч знизився на 2,4% - експерти

Укрінформ
Попит на нові легкові автомобілі в Україні за 5 місяців знизився на 2,4% - до 32,2 тис. порівняно з відповідним минулорічним періодом.

Про це повідомляє Асоціація автовиробників України (Укравтопром).

"За п’ять місяців поточного року українці зареєстрували 32,2 тис. нових легкових авто.Таким чином, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року платоспроможний попит на нові машини в Україні знизився на 2,4 відсотка", - йдеться у повідомленні.

За підсумками звітного періоду найпопулярнішим автомобілем став RENAULT Duster. З січня по травень 2022 автомобілі цієї моделі поповнили національний автопарк.

З відставанням всього в кілька автомобілів від лідера, другий результат продемонстрував KIA Sportage, на якому свій вибір зупинили 2019 покупців.

Третє місце у TOYOTA RAV-4. У заліку цієї моделі 1728 реєстраційних номерів.

RENAULT Logan з реалізацією 1384 авто показав четвертий результат.

Замикає п’ятірку лідерів українського ринку нових легкових автомобілів HYUNDAI Tucson, перевагу якому віддали 966 автомобіліста.

Читайте також: Продажі в Україні нових легкових автомобілів у травні зросли на 1,6% - експерти

Найбільшим регіональним ринком країни традиційно залишається місто Київ. Столичну прописку отримали 10709 авто, тобто кожен третій автомобіль з усіх зареєстрованих в Україні з початку року. Більше за інших в звітному періоді київські номери отримали автомобілі моделі RENAULT Duster – 554 шт.

Номери Дніпропетровської області отримали 2340 нових легкових машин, і це другий результат в загальнонаціональному заліку. Найпопулярнішим автомобілем на Дніпропетровщині був RENAULT Logan – 136 шт.

Регіональним ринком №3 стала Харківська область з результатом 2249 зареєстрованих авто. Найбільший попит в області мав корейський кросовер KIA Sportage – 138 шт.

На четвертому місці Київська область, в якій з початку року зареєстровано 2209 нових легкових автомобілів. Бестселером Київщини став KIA Sportage, в активі якого 155 реєстраційних номерів області.

Також до п’ятірки найбільших регіональних ринків увійшла Одеська область, яка поповнила свій автопарк 1826 новими авто. Своїм фаворитом одесити зробили KIA Sportage, придбавши 118 автомобілів цієї моделі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-