Україна співпрацюватиме з Норвегією для зменшення ризику ядерних інцидентів

Україна співпрацюватиме з Норвегією для зменшення ризику ядерних інцидентів

Фото
Укрінформ
Україна та Норвегія домовилися про співпрацю задля зменшення ризику ядерних і радіаційних аварій та інцидентів і ризику радіоактивного забруднення, в тому числі за рахунок посилення режиму ядерної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за підсумками першого засідання Українсько-норвезької робочої групи з питань ядерної захищеності, ядерної безпеки та аварійної готовності, що відбулося в Києві.

"Україна та Норвегія спільно працюватимуть щодо зменшення ризику ядерних і радіаційних аварій та інцидентів і зменшення ризику радіоактивного забруднення, в тому числі за рахунок посилення режиму ядерної безпеки, нормативно-правової бази і можливостей органів, відповідальних за ядерну безпеку та захищеність, а також за рахунок сприяння розвитку людських ресурсів через освіту та навчання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співголовами Українсько-норвезької робочої групи стали заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юлія Підкоморна та державний секретар Міністерства закордонних справ Норвегії Аудум Халворсен.

Підкоморна висловила вдячність уряду Королівства Норвегія за активну підтримку на шляху до реформування енергетичного сектору України та ефективну реалізацію вже започаткованих проектів.

Читайте також: МЕРТ: Найвища середня зарплата — у сферах інформації та телекомунікації

«Міненерго має намір і надалі поглиблювати співпрацю з норвезькою стороною у галузі енергетики та розвивати двосторонні відносини», - запевнила заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-