Нафта дешевшає на тлі тарифів США на товари з Мексики

Нафта дешевшає на тлі тарифів США на товари з Мексики

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок продовжили падіння, розпочате в п'ятницю на тлі зростання напруженості у відносинах Мексики і США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля серпневої нафти Brent становить $ 61,24 (-1,21%). Барель липневої нафти WTI торгувався по $ 53,11 (-0,73%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 61,99 і $ 53,50 відповідно.

«Ціни на нафту знизилися на тлі нових торговельних побоювань після того, як президент США Дональд Трамп збільшив напруженість у світовій торгівлі, погрожуючи тарифами на імпорт товарів з Мексики (яка є одним з найбільших торговельних партнерів США і великим постачальником сирої нафти)», - сказав інвестиційний аналітик австралійської Rivkin Securities Мітхун Фернандо.

За місяць нафта WTI втратила 16%, а нафта Brent - 11%. Травень став найгіршим місяцем за останнє півріччя.

Зараз факторами зниження котирувань виступають тарифи на мексиканський імпорт, дані із запасів сирої нафти, й ескалація торговельної війни між США і Китаєм.

Американський інститут нафти опублікує свій щотижневий звіт про запаси сировини у вівторок, а EIA - на день пізніше.

Читайте також: Україна влітку має сплатити $1,8 мільярда боргу, у вересні - $1,7 мільярда

Станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,12 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,53 долара за барель, що на 46 центів нижче рівня закриття торгів ($ 61,99).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-