Нафта після різкого падіння у четвер продовжує знижуватися і в п'ятницю

Нафта після різкого падіння у четвер продовжує знижуватися і в п'ятницю

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок продовжують зниження в п'ятницю після різкого падіння на 3,7% днем раніше на даних про зміну комерційних запасів палива в США минулого тижня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Липневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $ 0,88 (на 1,32%) - до $ 65,99 за барель. У четвер їх ціна впала на $ 2,58 (на 3,71%), склавши на закриття $ 66,87 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на липень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилися на $ 0,60 (на 1,06%) - до $ 55,99 за барель. За підсумками попередньої сесії їхня ціна впала на $ 2,22 (на 3,77%) і завершила день на позначці $ 56,59.

Негативний вплив на настрої учасників ринку зробило також повідомлення про те, що Штати введуть імпортні мита на мексиканські товари. Наростання напруженості в торговельних відносинах США та інших країн може негативно позначитися на темпах зростання глобальної економіки і, як наслідок, привести до зниження попиту на паливо в світі, зазначають експерти.

"10 червня Сполучені Штати введуть 5% мита на всі товари, що надходять в нашу країну з Мексики, до тих пір, поки потік незаконних мігрантів, що прибувають через Мексику в нашу країну, не зупиниться", - заявив президент США Дональд Трамп.

Він зазначив, що мито буде збільшуватися до тих пір, поки проблему нелегальної імміграції не буде вирішено. Після того, як потік незаконних мігрантів припиниться, мито буде знято, уточнив президент.

Крім того, Трамп має намір найближчим часом ухвалити рішення про введення спеціального мита на імпорт ряду європейських товарів, в першу чергу легкових автомобілів.

Ціни на «чорне золото» виявилися також під тиском набагато меншого, ніж очікувалося, скорочення комерційних запасів нафти і повернення видобутку сирої нафти в США до рекордних 12,3 млн бар./добу.

Комерційні запаси сирої нафти в Сполучених Штатах минулого тижня впали приблизно на 300 тис. бар. - до 476,49 млн бар., повідомило Управління енергетичної інформації США (EIA). Це набагато менше, ніж прогнозували аналітики, що чекали зниження на 900 тис. бар., і значно нижче падіння на 5,3 млн бар., про яке 29 травня повідомив Американський інститут нафти (API).

Найбільший експортер нафти - Саудівська Аравія, в травні збільшив видобуток. Однак цього недостатньо, щоб компенсувати обвал іранського експорту на тлі посилення санкцій США щодо Тегерана.

Вашингтон попередив, що введе санкції проти будь-якої країни, яка буде купувати нафту у Ірану після 2 травня, заявив у четвер спеціальний представник США по Ірану Брайан Хук.

Читайте також: Енергоринок: як збалансувати інтереси держави, олігархів і громадян

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,61 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,09 долара за барель, що на 24 цента нижче за рівень закриття торгів ($ 65,33).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-