Бізнес очікує зниження податкового тиску і збільшення державної підтримки — експерт

Бізнес очікує зниження податкового тиску і збільшення державної підтримки — експерт

Укрінформ
Для покращення бізнес-середовища в країні підприємства очікують від держави подальшого зменшення єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему "Державна підтримка: між бізнесом, зобов'язаннями та бюджетними обмеженнями" сказала виконавчий директор ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» Оксана Кузяків, повідомляє кореспондент агентства.

"Щороку ми проводимо опитування, на які заходи державної політики бізнес очікує в першу чергу, аби покращити умови введення бізнесу та економіку в цілому. Це і подальше зменшення єдиного соціального внеску, і спрощення податкового адміністрування та бухгалтерського обліку, і запровадження держпрограм із компенсації державою відсоткової ставки за кредитами", - сказала Кузяків.

Також бізнес очікує надання державної підтримки підприємствам окремих секторів, стимулювання для впровадження енергозберігаючих та інноваційних заходів, перетворення податкової на сервісну службу для платників податків.

Читайте також: ДФС уточнила, коли і як почнуть штрафувати "євробляхерів"

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, повідомила його виконавчий директор, зробив дослідження стосовно того, що заважає бізнесу розвиватись і яка головна проблема для побудови сприятливого бізнес-клімату в країні.

"Традиційні перешкоди — це низький попит, проблеми ліквідності, високий конкурентний тиск, несприятлива політична ситуація, надмірне оподаткування, недостатня кваліфікація працівників, дефіцит сировини, корупція", - зауважила Кузяків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-