Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в четвер після більшого, ніж очікувалося, зниження запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com .

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,24 (0,35%) - до $ 69,69 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на липень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялися на $ 0,37 (0,63%) - до $ 59,18 за барель.

З початку поточного місяця ціна Brent впала приблизно на 5%, WTI - на 8%.

Запаси сирої нафти у США за тиждень, що завершився 24 травня, скоротилися на 5,3 млн бар., - до 474,4 млн бар., свідчать дані, опубліковані Американським інститутом нафти (API). При цьому запаси бензину збільшилися на 2,7 млн барелів, а дистилятів скоротилися на 2 млн барелів.

Міністерство енергетики США цього тижня опублікує офіційні дані про зміну обсягів запасів палива в країні за минулий тиждень у четвер, на день пізніше, ніж зазвичай, через свято. Аналітики, опитані S&P Global Platts, у середньому чекають зниження резервів нафти на 1,4 млн барелів, бензину - на 800 тис. барелів і дистилятів - на 225 тис. барелів.

Читайте також: Росія незаконно видобула в окупованому Криму понад 9 мільярдів кубів газу

Ціни на нафту підтримуються скороченням виробництва з боку Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) та інших великих виробників, а також обвалом поставок з Ірану.

На тлі посилення американських санкцій травневий експорт сирої нафти знизився до рівня нижче половини квітневого і становив близько 400 тис. бар./добу. (б/д), свідчать дані з відстеження танкерів і галузеві джерела.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 68,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,12 долара за барель, що на 25 центів вище рівня закриття торгів ($ 67,87).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-