Суд скасував рішення НБУ про виключення з реєстру аудитора ПриватБанку

Суд скасував рішення НБУ про виключення з реєстру аудитора ПриватБанку

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва скасував рішення НБУ щодо виключення ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Крім того, суд визнав неправомірними дії Національного банку щодо анулювання свідоцтва про включення товариства до Реєстру.

Разом з тим у Нацбанку заявляють, що оскаржуватимуть рішення суду щодо незаконності виключення ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" з Реєстру аудиторів банків.

У прес-службі НБУ нагадали, що рішення про виключення ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" Правління Національного банку ухвалило 20 липня 2017 року за зверненням Комітету з питань аудиту банків України.

"Підставою для такого рішення стало підтвердження ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" недостовірної інформації щодо фінансово-господарської діяльності ПриватБанку, зокрема розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу. Аудиторська компанія не змогла встановити ризики у ПриватБанку, які згодом призвели до його неплатоспроможності та подальших витрат держави, пов’язаних із націоналізацією банку", - йдеться у коментарі.

Читайте також: Смолій не тиснув на суддів у справі про націоналізацію ПриватБанку - результати експертизи

В НБУ наполягають, що право фінустанови на виключення з реєстру аудиторів банків було передбачено ст. 7 Закону "Про Національний банк України" і ст. 70 Закону "Про банки і банківську діяльність" та уточнено у нормативно-правових актах НБУ. "Практика відсторонення регулятором компаній від аудиту банків відповідає міжнародному підходу і базується на 27-му принципі Основних принципів банківського нагляду Базельського комітету". Та заявляють про занепокоєння результатами розгляду судової справи, й обіцяють надалі доводити законність своїх дій.

Фото: Shutterstock 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-