Окружний адмінсуд Києва заборонив приватизацію Центренерго

Окружний адмінсуд Києва заборонив приватизацію Центренерго

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва задовольнив заяву про забезпечення позову ТОВ "Укрдонінвест" та заборонив Фонду державного майна вчиняти дії з приватизації ПАТ "Центренерго".

Про це йдеться в ухвалі суду від 22 травня.

"Заборонити Фонду державного майна України вчиняти будь-які дії з здійснення приватизації публічного акціонерного товариства «Центренерго», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Укрдонінвест просить суд визнати протиправними дії ФДМУ щодо недопущення компанії до участі у конкурсі з приватизації 78,289% акцій статутного капіталу Центренерго.

Читайте також: У Фонді держмайна назвали боржників із передачі підприємств на приватизацію

Засідання із цього питання відбудеться 13 червня 2019 року.

Як повідомлялося, ФДМУ 29 жовтня 2018 року оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5,98 млрд. Про намір брати участь у конкурсі заявили шість компаній. Серед них - ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), а також білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод". У ФДМУ розцінили, що подана цими претендентами документація не відповідає вимогам законодавства. 11 грудня було оголошено, що конкурс не відбудеться.

Кінцевим бенефіціаром ТОВ "Укрдонінвест" є бізнесмен Віталій Кропачов. На його думку, максимальна ціна Центренерго - 7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-