Доступ до нафти і газу України: Експерти розповіли про учасників конкурсу

Доступ до нафти і газу України: Експерти розповіли про учасників конкурсу

Укрінформ
Асоціація газовидобувних компаній України прогнозує, що участь у конкурсах на укладання угод про розподіл продукції у видобутку нафти і газу візьмуть 10-15 компаній.

Про це у Facebook написав виконавчий директор асоціації Роман Опімах.

"Сьогодні о 17:30 спливає термін подання конкурсних заяв на укладання 9 угод про розподіл продукції. Очікуємо, що участь візьмуть від 10 до 15 компаній, серед них, щонайменше, три - іноземні гравці з Північної Америки та Європи. Розраховуємо на високу та чесну конкуренцію", - написав Опімах.

Він нагадав, що у присутності представників учасників має бути оголошено перелік претендентів та відкрито конверти з фіксацією даних про подані заяви на участь у конкурсі УРП. Претендент має мати відповідний досвід та фінансове забезпечення, що дозволить йому гарантувати виконання конкретних зобов‘язань по програмі робіт.

Оцінку заяв проводитиме міжвідомча комісія при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

"На жаль, вітчизняна та іноземна експертна спільнота зазначає, що наразі відсутній чіткий порядок розрахунку цих балів, а критерії є досить суб’єктивними, що може призвести до зловживання через необ'єктивну або некваліфіковану оцінку. Протягом місяця комісія має визначити переможців конкурсів та рекомендувати їх для затвердження урядом", - зазначив Опімах.

Читайте також: Укренерго за перенесення ринку електрики - треба "полікувати проблеми"

Як повідомлялося, угода про розподіл продукції передбачає, що Україна передає право приватному інвестору на визначений строк проведення пошуку, розвідки та видобування корисних копалин на визначеній ділянці надр та ведення пов'язаних з угодою робіт, а інвестор зобов'язується виконати доручені роботи за свій рахунок з наступною компенсацією витрат і отриманням плати у вигляді частини прибуткової продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-