Ведення бізнесу в РФ стає все більш небезпечним

Ведення бізнесу в РФ стає все більш небезпечним

Опитування
Укрінформ
Російські підприємці вважають антикорупційну діяльність силових структур РФ неефективною і не довіряють їм.

Про це повідомляє РБК з посиланням на опитування Федеральної служби охорони Росії.

Перша частина дослідження - збірне опитування фахівців і підприємців, які пережили кримінальне переслідування, про загальний стан бізнес-клімату в країні. 69,2% фахівців не вважають ведення бізнесу в Росії безпечним. (За результатами опитування у 2017 році їхня частка становила 57,1%, в 2018 році - 67,2%). Бізнесмени ставляться до перспектив ведення бізнесу в країні ще скептичніше - 84,4% вважають це небезпечним.

ФСО також фіксує зростання сумнівів в антикорупційній діяльності силовиків - більшість опитаних (69,4%) назвали її неефективною або скоріше неефективною. 37,7% вважають, що рівень корупції за останній рік не змінився, ще в сумі 30,8% - що в тій чи іншій мірі зріс.

Читайте також: ПриватБанк оскаржив рішення суду про незаконність націоналізації

Опитування ФСО проводився для Бориса Титова (уповноваженого при президенті Росії з прав підприємців), напередодні його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Спецслужба цікавилася оцінкою бізнес-клімату з боку фахівців (адвокатів, вчених-юристів, прокурорів і правозахисників) і підприємців, які зазнали кримінального переслідування. Всього було опитано 181 фахівець і 211 підприємців у 37 регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-