З 1 липня виробники і продавці пального мають отримати ліцензію - ДФС

З 1 липня виробники і продавці пального мають отримати ліцензію - ДФС

Укрінформ
Суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво і продаж пального, з 1 липня повинні отримати ліцензію.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Відповідно до внесених змін до діючого законодавства з 1 липня поточного року суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, повинні отримати ліцензію на таку діяльність", - йдеться в повідомленні.

Такі зміни запроваджено з метою скорочення обсягів тіньового ринку пального, збільшення податкових надходжень та покращення якості нафтопродуктів для споживачів.

У ДФС зазначають, що ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додаються документи, перелік яких визначено Законом України №481/95-ВР від 19 грудня 2005 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Для спрощення ліцензування внесено зміни до Податкового кодексу, згідно з якими в документах, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, не вимагається зазначати цільове призначення такої ділянки, як це було передбачено раніше. Перелік решти документів не змінився.

Копії таких документів не подаються у разі їх наявності у відкритих державних реєстрах, якщо реквізити таких документів та назви відповідних реєстрів зазначено в заяві на видачу ліцензії на право виробництва пального.

Читайте також: ДФС уточнила, коли і як почнуть штрафувати "євробляхерів"

У ДФС нагадують, що зміни щодо запровадження з 1 липня 2019 року ліцензування були прийняті ще наприкінці 2018 року, а тому у суб’єктів господарювання було достатньо часу для приведення свої документів у відповідність до вимог закону. Скасування такої норми може призвести до подальшого зростання нелегального ринку нафтопродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-